Bramborový novoroční guláš na pivu

Použité suroviny:

800 g brambor
100 g anglické slaniny
250 g vepřové plece
2 cibule
5-6 stroužků česneku
400 ml světlého piva
1 větší rajský protlak
dle chuti: mletá sladká paprika
dle chuti: pepř, majoránka a sů
dle potřeby: olej nebo sádlo

Jak recept připravit:

Slaninu a vepřovou plec nakrájíme na kostičky, maso osolíme a opepříme a spolu s nadrobno nasekanou
cibulí a česnekem dohněda osmahneme na oleji nebo na sádle. Zasypeme sladkou mletou paprikou, promícháme a
zalijeme pivem. Dusíme, dokud maso nebude téměř měkké. Potom přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory,
rajský protlak a dusíme, dokud nebudou měkké i brambory. Ke konci přidáme v dlaních rozemletou majoránku
(hodně) a dochutíme česnekem, pepřem a solí. Nejlépe připravit den předem a potom jen ohřát.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus