Balkánský plamen
Balkánský plamen
Potřebujeme:
400 g vepřového masa (kýta nebo i kotlety), 60 g uzené slaniny, 1 cibule, 1 sklenice leča, 3 stroužky česneku, feferónku nebo beraní roh, kečup, sůl, mleté černé koření, chili koření, kapie, petrželku, 100 g žampionů
Jak na to:
Maso omyjeme, očistíme, pokrájíme na hrubší nudle. Slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci nebo hlubší pánvi opražíme kostičky slaniny. Přidáme osolené a okořeněné maso a za stálého míchání opečeme do bíla. Přidáme mletou papriku, chili koření (příp. pálivé papriky). Podlejeme trochou vody a dusíme doměka.
Když je maso téměř měké, přidáme cibuli, česnek, feferónku (nebo beraní roh), žampiony pokud máte i lečo. Přidáme ještě 2 lžíce kečupu. Pokud je to málo palivé, dochutíme. Povaříme do měka a odstavíme.
Podáváme s libovolnou přílohou.