Zeleninový kuskus

Potřebujeme na kuskus:
250 g kuskusu
1 až 2 polévkové lžíce másla
2 čajové lžičky soli
hrst rozinek
1/2 litru vody

Jak na to:

Kuskus vysypte do větší nádoby, která se dá uzavřít. Ideální jsou plastové nádoby používané pro přepravu a uskladnění jídla. Ale samozřejmě postačí i hrnec nebo mísa, kterou přikryjete talířem. Do kuskusu nasypte sůl, přidejte máslo a rozinky. Zalijte vroucí vodou, promíchejte a přikryjte. Nechte 10 minut odstát. Když kuskus vstřebá všechnu vodu, ještě jednou promíchejte a podávejte.

Potřebujeme na zeleninu:

1 mladá cuketa 2 kostky tofu (asi 400 g) 1 cibule 1/2 kg rajčat 2 stroužky česneku 2 lžičky kari 1/2 lžičky mletého koriandru 1/2 lžičky krystalového cukru sójová omáčka olej sůl

Jak na to:

Zatímco kuskus vstřebává vodu, připravte si zeleninu. Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidejte na kostky nakrájené tofu a polijte sójovou omáčkou. Tofu ze všech stran osmahneme. Přidejte cuketu nakrájenou na kousky, osolte, přidejte koření, promíchejte a nechte přikryté dusit. Do částečně udušení směsi přidejte nakrájená rajčata a utřený nebo nadobno nakrájený česnek. Nasypte cukr, promíchejte a duste do změknutí cukety. Podávejte s kuskusem

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus