Z Izraelského kuskusu piláv

Použité suroviny:

1 lžíce panenského olivového oleje | 1 středně veliká cibule, na jemno posekaná | 2 hrnky izraelského
kuskusu | 1 3/4 hrnku kuřecího vývaru | dle chuti: sůl a pepř | 1 lžíce citronové šťávy | 2 soudková
rajčátka, nebo 1 velké bez semínek okapané, na kostičky nakrájené | 1 lžička na hrubo posekané petrželky

Jak recept připravit:

Do kastrolku dát lžici oleje a usmažit cibuli, až zesklovatí. Přidat kuskus a míchat, až je obalený
olejem a trochu zežloutne, asi 1 min. Přidat vývar, přikrýt pokličkou a dusit, až je tekutina vypařená, asi
10-15 min. Přidat sůl a pepř, citronovou šťávu, rajčata a petrželku, načechrat vidličkou a podávat.
Izraelský kuskus je mnohem větší (velikosti celého pepře) než běžný kuskus.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus