Sojový guláš

Potřebujeme:

200 g sójových kostek (2 balení)
3 až 4 cibule
3 dcl leča
2 až 4 lžíce rajčatového protlaku
1 kostka droždí
olej
drcený kmín
pepř
červená paprika
chilli nebo feferonky
sůl

Jak na to:

Sójové kostky uvařte doměkka v osolené vodě ochucené bujónem, vegetou. Slijte. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Rozhrňte na kraje hrnce a do středu vložte droždí. Nechte ho úplně rozpustit. Ve chvíli, kdy droždí začíná opět houstnout, smíchejte s cibulí, posolte, přidejte kmín, pepř a červenou papriku. Do směsi vložte uvařené sójové kostky. Chvíli pražte a přidejte lečo. Dochuťte feferonkou nebo chilli. Promíchejte, přidejte protlak a zalijte vodou tak aby byly všechny ingredience ponořené. Promíchejte a zakryjte pokličkou. Nechte dusit minimálně 30 minut. Občas promíchejte a sledujte, aby se neodpařilo příliš mnoho vody. Když je gulášová omáčka spojena do kompaktní směsi a sójové kostky se téměř rozpadají, guláš odstavte a podávejte. Podávejte s knedlíkem

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus