Sojové karbanátky
Potřebujeme:
1 mrkev
1 cibule
1-2 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
150 g (1 balení) tofu
80 g (1 balení) sójové drti
40 g strouhanky + strouhanka na obalení
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
2 lžíce koriandrových listů
sůl
pepř
olej na smažení
Jak na to:
V osolené vodě (případně ochucené vegetou nebo sójovou omáčkou) uvařte sójovou drť. Nadrobno nakrájejte cibuli a nastrouhejte mrkev. Na trošce oleje osmažte cibulku, mrkev. Po asi 5 minutách přidejte rajský protlak, prolisovaný česnek a ještě pár minut restujte. Do misky vložte rozmačkané tofu, strouhanku, mouku, sójovou drť a připravenou opečenou zeleninu. Přidejte vajíčko, korinader, osolte a ochuťte pepřem. Vypracujte směs. Karbanátky obalte ve strouhance a vypražte na oleji. Po usmažení uložte na ubrousků, aby karbanátky zbavili přebytečného oleje.