Chřest se sezamem
Potřebujeme:
500 g (1 balení) zeleného chřestu
1 lžíce sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
1 nadrobno nakrájený česnek
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky krystalového cukru
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky sezamového oleje
Jak na to:
Na suché pánvi osmahneme sezamová semínka dozlatova. Stále míchejte, aby se nepřipálily. Semínka vysypte a odložte bokem.
Chřest dobře umyjte a odřízněte spodní části. Nakrájejte na asi 5 cm dlouhé kousky.
Na pánvi rozpalte olej, přidejte česnek, zázvor a chřest a za stálého míchání smažte 3 až 10 minut, dokud není chřest téměř měkký. Okořeňte pepřem, posypte cukrem a za stálého míchání ještě minutu opékejte.
Chřest vyložte na mísu, pokapejte sezamovým olejem a sójovou omáčkou a posypte připravenými opraženými sezamovými semínky. Ihned podávejte.Dobrou chuť.