Cannelloni-plněné tofu

Potřebujeme:

1/2 balení cannelloni (125 g)
1 cibule
2 balení tofu (cca 400 g)
100 g taveného sýra
3 stroužky česneku
sójová omáčka
olivový olej
400 až 500 ml drcených rajčat ve vlastní šťávě nebo řidšího rajčatového protlaku
100 až 200 g parmezánu

Jak na to:

Na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nahrubo nastrouhané tofu, přidejte sójovou omáčku podle chuti a osmažte. Přidejte tavený sýr a smíchejte. Pokud je to nutné, dosolte. Přidejte 2 přetištěné stroužky česneku a odstavte z ohně.
V nádobě smíchejte přotlak nebo drcené rajčata se sušeným nebo čerstvým nasekaným oreganem, přidejte prolisovaný stroužek česneku a přidejte trošku olivového oleje. Smíchejte.Dno zapékací mísy pokapejte olivovým olejem a nalijte asi třetinu rajčatové směsi.Vychladlou nebo alespoň částečně vychladlou tofu směs plňte do trubek cannelloni. Ukládejte do zapékací mísy. Trubky by vám měly vyjít právě na celé dno zapékací mísy v jedné vrstvě. Zalijte zbytkem rajčatové směsi a posypte nastrouhaným sýrem.Zapékací mísu zakryjte pokrývkou nebo alobalem a pečte při 200 ° C 30 až 40 minut. Pokud jsou trubky měkké, alobal nebo pokrývku odstraňte a zapékejte ještě asi 5 minut.


 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus