Bezmasé boloňské špagety
Potřebujeme:
400 g špaget
80 g sójové drti
250 ml rajčatového protlaku nebo 100% džusu
1 velká cibule
2 stroužky česneku
sójová omáčka
bílý pepř
oregano
olej,sůl
Jak na to:
Zalijte sojovou drť vroucí vodou, osolte a nechte 10 minut bobtnat. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vložte přecezenou sójovou drť, pokapejte sójovou omáčkou a osmahneme. Zalijte přotlakem nebo džusem. Okořeňte, ochuťte česnekem a oregánem, případně osolte. Povařte, dokud se chutě nespojí. Uvařte špagety ve slané vodě, slijte, poodlepujte, aby se neslepily. Smíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem.