Zmrazené palačinky
Použité suroviny:
250 ml mléka | 100 g hladké mouky | 2 lžíce másla (rostlinný tuk) | 3 ks vajec | na špičku nože soli |
dle potřeby: máslo na vymazání pánve
Jak recept připravit:
Máslo rozpustíme, promícháme s mlékem, vejci, hladkou moukou, solí až vytvoříme hladké těsto, které
přikryjeme utěrkou a necháme v chladu nejméně 30 minut odpočinout. Nejlépe teflonovou pánev vymažeme máslem a
jakmile je dostatečně rozehřátá nalijeme těsto. Nakláněním pánve na všechny strany těsto rozlijeme po dně
pánve a smažíme každou stranu cca 1-2 minutÿ (dozlatova), záleží na velikosti ohně, teploty pod pánvičkou.
Hotovou palačinku dáme na talíř a stejným způsobem uděláme další palačinky (připravíme asi 12 palačinek). Po
vychladnutí palačinky zabalíme po čtyřech do mikrotenového sáčku a dáme zmrazit, takto uložené vydrží v
mrazničce asi 1 měsíc.