Zelenina s volským okem

Zelenina s volským okem 

Potřebujeme:

500 g cukety, 100 ml smetany na šlehání, 1 pórek, 2 červené papriky, 2 PL másla, 1 PL rajčatového protlaku, 500 ml zeleninového vývaru, 1 konzerva sterilizované kukuřice, 4 vejce, olej, čerstvá pažitka, sůl, kayenské koření

Jak na to:

Cukety nakrájíme na proužky, pórek na kolečka, papriku na kostičky. Na oleji veškerou zeleninu osmažíme, okořeníme a osolíme. Přimícháme protlak, podlejeme vývarem, přidáme smetanu a necháme vařit. Kukuřici scedíme, přidáme k zelenině a společně asi 8 min. podusíme. Vejce opečeme v pánvi a osolíme. Pažitku nadrobno pokrájíme. Zeleninou vyložíme větší mísu, vložíme volské oka a posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Podáváme s chlebem.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus