Vejce plněné ve skořápce
Použité suroviny:
1 cibule menší | 6 vajec | svazek pažitky | 1 lžíce oleje | 1 dl smetany na šlehání | sůl a pepř | po 2
chrerry rajčátka a ředkvičky
Jak recept připravit:
Vrchní části vajíčkových skořápek odklepneme. Na rozpáleném oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli,
přidáme vajíčka, dvě lžíce studené vody a za stálého míchání připravíme smaženici.
Dochutíme solí a mletým černým pepřem. Přidáme smetanu a najemno nasekanou pažitku. Necháme vychladnout.
Skořápky ponoříme do horké vody a opatrně vybereme. Naplníme je připravenou smaženicí.
Cherry rajčátko nakrájíme na kolečka a ředkvičku na měsíčky a ozdobíme nimi vrch vajíček. Naplněné
vajíčka necháme v chladu odležet alespoň 12 hodin.