Vejce plněná tuňákem

Použité suroviny:

8 vajec | 100 g tuňáka ve vlastní šťávě (konzerva) | 2 lžíce smetany ke šlehání | 2 lžičky mírně ostré
hořčice | dle chuti: čerstvě mletý muškátový oříšek | 1 lžička citrónové šťávy | 100 g kaviáru | 75 g
portuláku nebo polníčku na ozdobu | dle chuti: sůl

Jak recept připravit:

Vejce povaříme 7-8 minut, zchladíme, oloupeme a necháme vychladnout.
Tuňáka rozmačkáme vidličkou, vajíčka podélně rozpůlíme, žloutek vyjmeme a protlačíme přes sítko. Žloutky
a tuňáka ušleháme do krému, přilijeme smetanu a dochutíme hořčicí, solí, muškátem a citrónovou šťávou.
Krém naplníme do zdobícího sáčku s hubičkou ve tvaru hvězdičky a nastříkáme do vaječných bílků. Vejce
ozdobíme kaviárem.
Portulák (popř. polníček) opereme, přebereme listy a opatrně vytřepáme vodu. Listy rozložíme na tác a na
ně dekorativně upravíme plněná vejce.
TIP: Do náplně můžete místo tuňáka použít také 100 g vařené šunky (nejlépe umleté masovým strojkem) s 1
lžící portského vína.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus