Vejce jak v peřince

Použité suroviny:

Vařená vejce oloupat,rozpůlit 1 ks
Salát bramborový,vlašský,pochoutkový(dle chuti) 2 lžíce
Majolka (vrchovatá) ,nebo tatarka 1 lžíce
Hořčice 1 lžička
Lák z okurek 1 lžíce
Sůl
Okurky - sterilované nebo plátky čerstvé 1 ks
Červená paprika čerstvá nebo sterilovaná-pár proužků
Plátkový sýr 1 plátek
Salám měkký i tvrdý-na plátky krájený

Jak recept připravit:

Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme ze salátu hromádku,
na kterou posadíme dvě půlky vejce. Kolem salátu pak začneme ,,aranžovat,, ostatní suroviny tak, aby konečný
výsledek byl nejen chutný, ale i oku lahodící.
Fantazii se meze nekladou. Zdobit můžeme prakticky čímkoliv, co najdeme v lednici, od uzenin, přes
zeleninu a dokonce i rybičky jsou výborné. Salámy a sýr točíme do vějířků, ruliček... . Zeleninu pokrájíme na
plátky,vějířky... . Nakonec si z majolky, hořčice, špetky soli a láku umícháme dip, kterým vejce uprostřed
talíře přelijeme.
Podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepším podkladem pod vejce je bramborový salát, který svou chutí
,,neruší,,.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus