Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka
Potřebujeme:
5 vajec, 330 ml míchané sterilizované zeleniny, 1 kostka bujónu, 1 bal. želatiny, 150 g šunky, 1 cibule, 250 g tatarské omáčky, 1 dcl vody, salát
Jak na to:
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nadrobno nakrájíme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Sterilizovanou zeleninu scedíme a nadrobno nasekáme. Šunku nakrájíme na čtverečky. Vše spolu smícháme a zalijeme tatarskou omáčkou. Ke šťávě ze zeleniny přidáme kostku bujónu, přilijeme vodu a převaříme. Do vlažné tekutiny přidáme želatinu. Obě masy smícháme dohromady. Do formy - srnčího hřbetu dáme průhlednou potravinovou fólii, vylijeme celou směs a necháme alespoň 4 hodiny v chladničce ztuhnout. Po ztuhnutí vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme na listu hlávkového salátu.