Slané palačinky s hovězím masem a lusky

Použité suroviny:

NA NÁPLŇ
500g rajčat
2 červené papriky
250g zelených fazolek
sůl
400g hovězí kýty
olivový olej
hrst nasekané petrželky
1 lžíci nasekaného estragonu
pepř
NA PALAČINKY
1 vejce
500ml mléka
200g hladké mouky
olej na smažení

Jak recept připravit:

Slupku z rajčat lehce nařízneme do kříže. Rajčata vložíme do vroucí vody, spaříme, ochladíme pod studenou
voudou a oloupeme. Vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na drobné kostičky.
Papriky nakrájíme na tenké proužky. Zelené fazolky spaříme ve vroucí vodě. scedíme a necháme okapat.
Hovězí maso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Přimícháme papriky a
osmahneme je. Potom přidáme rajčata, fazolky a bylinky. Směs osolíme, opepříme a jen velmi krátce povaříme.
vejce rozšleháme s mlékem a solí, potom do směsi přidáme mouku a připravíme hladké těstíčko. Pánev
rozehřejeme, vymažeme olejem a z připraveného těsta upečeme tenké palačinky, které naplníme masovou směsí.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus