S různými náplněmi palačinky

Použité suroviny:

400 g hladké mouky | 1 l mléka (polotučného) | 4 vejce | 4 lžíce moučkového cukru | 1 špetka soli | dle
potřeby: olej na pečení palačinek | dle chuti: náplně | dle chuti: (šlehačku, kompot na ozdobení)

Jak recept připravit:

Palačinky u nás patří k natolik oblíbeným jídlům, že je zvládá a občas peče i náš junior. Nejde u nás
však pouze o zákusek, ale většinou o večeři. Tomu také odpovídá uvedené množství surovin. Způsob jejich
přípravy je všeobecně známý, proto snad jen rychle pro začínající kuchaře a kuchařinky. Všechny uvedené
suroviny dáme do šlehače a rozšleháme na hladké těsto. Palačinky pečeme nejlépe na teflonové pánvi - před
každou palačinkou ji pouze velmi málo vymastíme pomocí mašlovačky olejem a na rozpálenou pánev nalejeme
příslušné množství těsta malou naběračkou. Čím tenčí palačinky, tím jsou u nás oblíbenejší. Po chvíli pečení
palačinku obrátíme a upečeme i po druhé straně. Hotové palačinky lze plnit různými náplněmi:
1. rybízovým či jiným džemem.
2. ušlehaným tvarohem s cukrem a trochou mléka.
3. kombinací rybízového džemu a sladkého tvarohu s ovocem.
4. čokoládovým termixem či smetánkem.
5. dušenými jablky s nasekanými oříšky.
6. sladkým tvarohem posypaným granulovaným kakaem.
Po naplnění palačinky srolujeme. Podáváme-li palačinky jako zákusek, lze je ozdobit např, šlehačkou a
strouhanou čokoládou, nebo doplnit zmrzlinou a ovocem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus