S hráškem a pažitkou omeletka

Použité suroviny:

100 g rostlinného másla | 2 lžíce mladých kopřiv | 100 g mraženého zeleného hrášku | 1 lžíce pažitky | 12
vajec | dle chuti: sůl | Na ozdobu: cibulku s natí, řeřichu, hlávkových salát, ředkvičky

Jak recept připravit:

Na pánev dáme rozehřát 30 g másla a na něm restujeme mražený zelený hrášek - a to tak dlouho, dokud se
nerozmrazí a voda nevypaří, tedy zhruba 2 minut. Mladé kopřivy opereme v teplé vodě a rozsekáme. Také pažitku
omyjeme, necháme okapat a pokrájíme najemno. Vejce dobře rozšleháme se solí a pak do nich postupně vmícháme
kopřivy s pažitkou. Na pánvi rozpálíme čtvrtinu ze zbylého másla, na něj vsypeme čtvrtinu orestovaného hrášku
a zalijeme čtvrtinou vaječné směsi. Pokud máme druhou pánev, můžeme současně péci další omelety. Pečeme je
zvolna, přibližně 3 minuty po jedné straně a 4 minuty po druhé straně. Řeřichu nasekáme, cibulku i s natí a
ředkvičky omyjeme a nakrájíme na proužky. Salát opereme. Přidáme na talíř k horkým omeletám. Podáváme jako
předkrm nebo rychlou jarní večeři se zeleninovým salátem. Omelety můžeme ještě na vrch posypat nastrouhaným
tvrdým sýrem. Klasickou zálivku na zeleninový salát zpestříme prolisovaným českem a trochou hořčice.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus