Plněné palačinky kuřecím masem a houbami
Použité suroviny:
NA PALAČINKY:
1 malý chemicky neošetřený pomeranč
150 g hladké mouky
3 vejce
1/2 lžičky soli
10 snítek tymiánu
50 g rozpuštěného másla
375 ml mléka
máslo nebo olej na smažení
NA NÁPLŇ:
5 jarních cibulek
250 g žampionu
2 lžíce citrónové šťávy
500 g kuřecího masa
2 lžíce oleje
sůl a pepř
200 g zakysané smetany
Jak recept připravit:
1. Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a odložíme stranou na
přípravu náplně. Rozšleháme mouku, vejce, pomerančovou kůru, sůl a lístky ze dvou snítek tymiánu. Přidáváme
střídavě rozpuštěné máslo a mléko, až vznikne polotekuté těsto bez žmolků. Přikryjeme ho a necháme 30 minut
odpočinout.
2. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a
nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citronem.
3. Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky. Rozehřejeme jednu lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle
opečeme. Potom ho osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Zahřejeme zbytek oleje a houby na
něm 5 minut prudce opékáme. Po 3 minutách přidáme jarní cibulky. Nakonec vmícháme kuřecí maso a náplň
doděláme podle návodu vpravo.
4. V horkém tuku upečeme 8 palačinek, naplníme je a podáváme.