Palačinky plněné kuřetem a žampiónami
Použité suroviny:
palačinky: | 1 menší pomeranč | 150 g mouky | 3 vejce | dle chuti: sůl | 1 lžička tymiánu | 150 g másla |
1,5 skleničky mléka | dle potřeby: olej na smažení | náplň: | 2 lžíce citronové šťávy | 500 g kuřecích prsou
| 200 ml smetany | dle chuti: sůl a pepř | dle potřeby: olej
Jak recept připravit:
Pomeranč pečlivě omyjeme, kůrku ostrouháme, a vymačkáme si do skleničky šťávu. Mouku promícháme s trochou
soli, tymiánem, vajíčky a pomerančovou kůrou. Za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo a mléko, tak až
nám vznikne hustší ale hladké a tekuté těsto. Šalotku i žampiony nakrájíme na tenké plátky, žampiony ještě
pokapeme citronovou šťávou. Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenounké nudličky a osmažíme je na oleji, podle chuti
osolíme a opepříme. Samostatně osmažíme šalotku s žampiony, pak přidáme pomerančovou šťávu a smetanu a
povaříme deset minut, případně dochutíme. Pak si usmažíme z na začátku připraveného těsta palačinky, pomažeme
je náplní, zavineme a podáváme posypané tymiánem (případně je můžeme ještě v rozpálené troubě chvilku zapéci
posypané sýrem).