Palačinkový dort se špenátem
Použité suroviny:
2 balení mraženého špenátu | 20 dkg kuřecích prsou | 1 větší cibule | 2 balení směsi na palačinky | 5
stroužků česneku | 20 dkg eidamu na strouhání | dle chuti: sůl a pepř | dle potřeby: olivový olej | 1 smetana
| dle potřeby: trochu jíšky
Jak recept připravit:
Na olivovém oleji lehce zesklovatíme cibulku, přidáme na drobné kostičky nakrájené kuřecí maso, špenát a
česnek a necháme podusit jako při přípravě klasického špenátu. Jakmile vznikne kaše, přidáme trochu smetany,
vejce, dochutíme solí, pepřem a zahustíme jíškou, abychom dostali hustou konzistenci. V mezidobí dušení
špenátu si přichystáme instantní těsto na palačinky - můžeme použít i klasické domácí těsto - které postupně
opékáme do tvaru palačinek. Pro lepší chuť můžeme do těsta přidat trochu Aromatu nebo sušeného česneku,
případě sladké nebo pálivé papriky. Jakmile máme palačinky i špenát hotové, vymažeme si kulatou zapékací
misku (já používám skleněnou), kterou velmi zlehka vymažeme olivovým olejem a vrstvíme ingredience v pořadí
palačinka, vrstva špenátu s kuřecími kousky, sýr, palačinka a tak dále dokud máme co vrstvit. Celý dort musí
končit vrstvou špenátu se sýrem. Mohu jen doporučit, je to výborné. Místo kuřecího masa lze také použít
pálivou klobásku.