Palačinka jako roláda

Použité suroviny:

9 kusů silnějších palačinek, které upečeme běžným způsobem,
pouze těsto nesladíme, ale přisolíme.
Náplň:
2 PL oleje nebo sádla,
1 cibule,
250 g žampionů,
hrst nasekané petrželové natě,
6 vajec,
sůl podle chuti

Jak recept připravit:

Palačinky rozložíme na utěrku tak, aby se překrývaly a vznikl obdélník jako na roládu. Tedy nejprve tři,
potom na ně další tři a ještě tři.
Potřeme je náplní, kterou připravíme takto:
Na oleji nebo na sádle podusíme nakrájenou cibuli a plátky žampionů, osolíme, zahustíme vajíčky a nakonec
přimícháme jemně nasekanou petrželovou nať. Svineme do utěrky, oba konce zavážeme a dáme vařit na 10 minut do
vařící vody.
Uvařenou roládu vybalíme z utěrky, ještě horkou ji hustě posypeme strouhaným sýrem a na mělké míse ji
obložíme různou čerstvou nebo nakládanou zeleninou.
Podáváme teplou, ale chutná i studená.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus