Omeleta piškotová s jahodami

Použité suroviny:

300 g jahod
200 g zakysané smetany
50 g pískového cukru
4 vejce
50 g polohrubé mouky
citronová kůra
máslo
moučkový cukr

Jak recept připravit:

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Postupně do něj přimícháme cukr a citronovou
šťávu. Zlehka zapracujeme žloutky, strouhanou citronovou kůru a mouku. Na plech vyložený pečícím papírem a
potřený máslem vytvoříme 4 omelety a pečeme cca 10 minut. Omeletu můžeme udělat i klasicky na pánvi, ale tato
varianta je přeci jenom náročnější. Každou omeletu posypeme jahodami a potřeme smetanou. Přehneme na půlku a
posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme tekutým karamelem (omelety přehýbáme ještě teplé, studené se lámou).

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus