Domácí majonéza resp. Tatarská omáčka
Domácí majonéza resp. Tatarská omáčka
Potřebujeme:
3 vajíčka, olej
Na dochucení: 1 PL soli, hořčici, cibuli, 1 PL octa, 1 PL krystalového cukru, mleté černé koření
Jak na to:
Do mixéru, na nejsilnější obrátky, dejte tři celé vajíčka. Přes redukci nalijte opatrně olej, pokud nemáte redukci, lejte pomaličku, samozřejmě za předpokladu, že jste již mixér zapli. Vajíčka se vyšlehají s olejem do úplného zhoustnutí, musíte to dělat pomalu. Na jedno vajíčko spotřebujete asi 1 - 1,5 dcl oleje. Když se vám v mixéru udělá vzduchová bublina, znamená to, že majonéza je vyšleháná. Pokud chcete pouze majonézu, už ji pouze osolte.
Pokud chcete tatarskou omáčku, zapněte opět mixér a přidejte celou cibuli. Přidejte lžíci hořčice, lžíci soli, okořeňte mletým pepřem, dosypte lžíci krystalového cukru a opatrně lžíci octa.