Z uzeného kolena ragú

Použité suroviny:

1 uzené šunkové koleno nebo uzenou šunku (asi 1 kg)
250 g brambor
dle chuti: sůl a bílý pepř
1 kostku droždí
1/2 lžičky cukru
250 g polohrubé mouky
1 svazek petrželky
2 žloutky
1 kapustu
1 středně velkou cibuli
2 lžíce másla
300 ml vývaru z kostky
1 kelímek šlehačky
1 lžíci solamylu
2 lžíce hořčice

Jak recept připravit:

Maso vložíme do 2 litrů vřící vody a asi 2 hodiny vaříme (použijeme-li šunku, vaření odpadá).
Uvaříme oloupané brambory. Zahřejeme mléko a vmícháme do něj droždí, cukr a 100 g mouky a necháme 5 minut
kynout. Brambory slijeme, rozmačkáme s posekanou petrželkou a se zbytkem mouky, žloutky, solí a pepřem
zahněteme do těsta. Zakryjeme a necháme 20 minut kynout. Vytvoříme 8 bochánků, vložíme do vymaštěné formy a
opět dáme kynout. Pečeme v předehřáté troubě (175 °C) 40 minut.
Na tuku osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nasekanou kapustu. Podlijeme vývarem a
šlehačkou, přidáme na kostičky nakrájené maso. Ragú zahustíme solamylem a ochutíme hořčicí. Podáváme s
pečenými bochánky.