Vepřová mísa na zelí

Vepřová mísa na zelí

Potřebujeme:

1 PL sádla, 1 cibule, 1 kg kysaného zelí, 5-6 kuliček jalovce, 1 dcl bílého vína, 3 dcl vody, 75 dkg uzených vepřových žebírek, 50 dkg anglické slaniny, 1 uzený hovězí jazyk, 3 uzené vepřové nožky asi 10 dkg klobásy, ½ kg zadního hovězího masa, 1 mrkev, kousek celeru

Jak na to:

Cibuli nakrájejte na nudle a poduste na sádle, přidejte kyselé zelí s jalovcem, promíchejte a zalijte vínem a vodou. Přidejte slaninu, vepřové žebírka, přikryjte poklicí a pomalu vařte asi 90 min. Asi 20 min. před dokončením přidejte klobásu a prohřejte. V jiném hrnci v neosoleneé vodě vařte uzený hovězí jazyk a uzené vepřové nožky Hovězí maso se zeleninou vařte také odděleně. Všechny druhy masa nakrájejte na porce a rozložte na zelí. Podávejte s bramborami.