Uzené vepřové pečené na divoko

Uzené vepřové pečené na divoko

Potřebujeme:

60 dkg uzeného masa, 1 menší mrkev, ½ celeru, 2 PL hladké mouky, 1 PL cukru, 2 dl vína, 2 PL zavařeniny (rybízového džemu), 5 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, 1 bobkový list, trocha tymiánu, saturejka , šalvěje, yzop, sůl, majoránka, tuk

Jak na to:

Maso dejte do teplé vody vařit asi na 10 min. Předvařené omastíme tukem, podlejte, přidejte pokrájanou zeleninu, Okořeňte a dejte péct. Na sucho opražte mouku, rozřeďte, povařte a přidejte k téměř upečenému masu. Hotové maso vyndejte, omáčku přepasírujte. Cukr upražte do světlehněda, rozpustit ve víně a přidejte do omáčky. Vmísíme zavářeninu (džem) a pečlivě dochuťte. Podávejte  s knedlíkem nebo těstovinami.