Uzené se zeleninou

Uzené se zeleninou

Potřebujeme:

1 000 g uzeného plece, 2 cibule, 300 g mrkve, 1 celer, 1 lžíci cukru, olej, 2 bobkové listy, 1 / 8 l bílého vína, 6 hřebíčků, 3 dcl vína na podlívání

Jak na to:

Šunku vaříme 20 minut s bobkový list a hřebíčkem.

Mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Práškový cukr smícháme s olejem a na pekáči necháme skaramelizovat. Přidáme cibuli a praží do zhnědnutí.

Zalijeme vínem, přidáme zeleninu, šunku nakrájenou na plátky, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme 25 minut. Během pečení podlíváme vínem. Podáváme s bramborovou kaší.