Uzené se zeleninou
Uzené se zeleninou
Potřebujeme:
1 000 g uzeného plece, 2 cibule, 300 g mrkve, 1 celer, 1 lžíci cukru, olej, 2 bobkové listy, 1 / 8 l bílého vína, 6 hřebíčků, 3 dcl vína na podlívání
Jak na to:
Šunku vaříme 20 minut s bobkový list a hřebíčkem.
Mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Práškový cukr smícháme s olejem a na pekáči necháme skaramelizovat. Přidáme cibuli a praží do zhnědnutí.
Zalijeme vínem, přidáme zeleninu, šunku nakrájenou na plátky, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme 25 minut. Během pečení podlíváme vínem. Podáváme s bramborovou kaší.