Uzené s kysaným zelím
Uzené s kysaným zelím
Potřebujeme:
1 kg uzeného masa, 1 cibule, olej, 70 g rajčatového protlaku, ½ kg kysaného zelí, ½ kg brambor, 300 ml zakysané smetany, 1 vejce, 2 stroužky česneku, mletý kmín, majoránka, 100 g tvrdého sýra, 2 PL hrubé mouky , 1 ČL mleté červené papriky, mleté pepř, sůl
Jak na to:
Maso omyjte a nakrájejte na plátky. Nadrobno nakrájenou cibuli opražte na oleji, přidejte rajčatový protlak, promíchejte a několik minut duste. Poté přidejte zelí, zalijte 100 ml smetany rozšlehané s trochou vody a krátce povařte. K nahrubo postrouhaným bramborám přidejte vejce, protlačený česnek, kmín, pepř, sůl, majoránku, postrouhaný sýr, mouku a smíchejte. Do pekáče rovnoměrně rozložte udušené zelí, obložte ho uzeným masem bramborovým těstem a zalijte zbývající smetanou rozšlehanou s mletou červenou paprikou, trochou vody a soli. Vložte do trouby vyhřáté na 180 ° C a pečeme asi 30 min.