Uzené maso v bramborové placce

 

Uzené maso v bramborové placce

Potřebujeme:

1 kg uzeného vepřového masa,½ sklenice vývaru (instatního), 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, 4 velké brambory, vajíčko, med, citronovou šťávu

Jak na to:

Maso omyjte a osušte. Na několika místech ho nakrojte nožem a dejte do něho loupané a napůl překrojené stroužky česneku.

Maso natřete solí a pepřem, přikryjte a dejte na 30 min do chladničky.

Maso přenese do hrnce, podlejte ½ sklenicí vývaru a nechte 40 minut dusit.

Čtyři velké brambory očistěte, pokrájejte na tenké plátky a osolte. Vajíčko rozšľehajte s lžičkou polohrubé mouky. Maso přeneste do pekáče. Lžičku tekutého medu smíchejte s lžičkou citronové šťávy a směsí potřete maso.

Potom ho obložte bramborami namočenými ve vajíčku a dejte na 30 min péct do trouby vyhřáté na 200 C.