Uzené maso v bramborové placce
Uzené maso v bramborové placce
Potřebujeme:
1 kg uzeného vepřového masa,½ sklenice vývaru (instatního), 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, 4 velké brambory, vajíčko, med, citronovou šťávu
Jak na to:
Maso omyjte a osušte. Na několika místech ho nakrojte nožem a dejte do něho loupané a napůl překrojené stroužky česneku.
Maso natřete solí a pepřem, přikryjte a dejte na 30 min do chladničky.
Maso přenese do hrnce, podlejte ½ sklenicí vývaru a nechte 40 minut dusit.
Čtyři velké brambory očistěte, pokrájejte na tenké plátky a osolte. Vajíčko rozšľehajte s lžičkou polohrubé mouky. Maso přeneste do pekáče. Lžičku tekutého medu smíchejte s lžičkou citronové šťávy a směsí potřete maso.
Potom ho obložte bramborami namočenými ve vajíčku a dejte na 30 min péct do trouby vyhřáté na 200 C.