Uzené kotlety na víně

Uzené kotlety na víně

Potřebujeme:

1, 5 kg uzeného kotlety, 200 g sušených švestek, 5 dl červeného vína, 2 mrkve, 1 PL ostré hořčice, křen, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Maso omyjte, vložte do pekáče, přidejte švestky, křen, zalijte vínem smíšeným s 2,5 dl vody, přikryjte a 24 hodin marinujte. Maso vyjměte z marinády, osušte, potřete hořčicí, vložte zpět do pekáče. Přidejte očištěnou mrkev pokrájené na kolečka, přikryjte a pečte ve vyhřáté troubě 50 min. Během pečení maso obracejte a polívejte šťávou.

Měké maso zvolte, výpeku ochuťte solí a pepřem, podle potřeby doplňte vodu a povařte. Maso podávejte nakrájené na plátky, polité omáčkou.