Uzené kotlety na víně
Uzené kotlety na víně
Potřebujeme:
1,5 kg uzené kotlety, 200 g sušených švestek, 5 dcl červeného vína, 2 mrkve, 1 lžíci ostré hořčice, křen, sůl, mleté černé koření
Jak na to:
Maso omyjeme, vložíme do pekáče, přidáme švestky a zalijeme vínem smíchaným s 2,5 dcl vody. Přikryjeme a 24 hodin marinujeme.
Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Maso vyjmeme z marinády, osušíme, potřeme hořčicí, vložíme zpět do pekáče, přidáme mrkev, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě 50 minut.
Během pečení maso obracíme a zaléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, výpek ochutíme solí a pepřem, podle potřeby dolejeme vodu a povaříme. Maso podáváme nakrájené na plátky, polité omáčkou.