Uzené kotlety na víně

Uzené kotlety na víně

Potřebujeme:

1,5 kg uzené kotlety, 200 g sušených švestek, 5 dcl červeného vína, 2 mrkve, 1 lžíci ostré hořčice, křen, sůl, mleté černé koření

Jak na to:

Maso omyjeme, vložíme do pekáče, přidáme švestky a zalijeme vínem smíchaným s 2,5 dcl vody. Přikryjeme a 24 hodin marinujeme.

Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

Maso vyjmeme z marinády, osušíme, potřeme hořčicí, vložíme zpět do pekáče, přidáme mrkev, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě 50 minut.

Během pečení maso obracíme a zaléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, výpek ochutíme solí a pepřem, podle potřeby dolejeme vodu a povaříme. Maso podáváme nakrájené na plátky, polité omáčkou.