Uzená vepřová krkovička v jemné omáčce
Uzená vepřová krkovička v jemné omáčce
Potřebujeme:
1 kg uzené vepřové krkovičky, 1 PL tuku, 0, 2 l bílého vína, 0, 2 smetany
Jak na to:
Maso ponořte na 2 hod.. do vlažné vody, aby se uvolnila sůl. Pak ho osušte a ze všech stran lehce opečte na tuku. Pekáč s masem vložte do trouby předehřáté na 200 ° C. Po 15 min. přilejte víno a pekáč přiklopte. Po dalších 15 min. přidejte smetanu a duste přikryté ještě 50 min. Maso občas přelívejte. Hotový pokrm necháme ještě 10 min. uležet. V případě potřeby můžete omáčku zředit nebo zjemnit smetanou. Maso nakrájejte a podávejte přelitou omáčkou a s vařenými bramborami.