Pórkový nákyp s uzeným masem

 

Pórkový nákyp s uzeným masem

Potřebujeme:

1 kg brambor, 400 g uzeného masa, 100 g ementálu, 30 g rostlinného másla, 30 g hladké mouky, 2 PL kremžské hořčice, 2 pórky, 1 cibule, 0,5 l mléka, sůl, olej, mleté čierne koření,, petržlenovou nať,

Jak na to:

Brambory vařené ve slupce očistíme a nakrájíme na kolečka. Pór narežeme na větší kolečka a uzené maso na kostičky. Zapékací nádobu potřeme rostlinným máslem vrstvu brambor, pórek, maso, každou vrstvu jemně pokapeme olejem a osolíme. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, poprášime hladkou moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání přivedeme do varu. Potom přidáme hořčici, sůl a mletý pepř. Nákyp přelijeme omáčkou a posypeme postrúhaným ementálem. Zapečeme v předehřáté troubě na 200 ° C 30 min. Na závěr posypeme petrželkou.