Pikantní zapečené rizoto
Pikantní zapečené rizoto
Potřebujeme:
3 hrnky uvařené rýže, 1 hrnek uvařeného uzeného masa z žebírek, 2 PL tuku, 1 PL jemně nasekaného libečku, 1 PL kari koření, 2 feferónku, 1 vejce, 1 menší pórek, tuk na vymazání zapékací nádoby, mletý pepř a sůl
Jak na to:
Uvařenou rýži promícháme s tukem a přidáme nadrobno pokrájené maso, které jsme obrali z uvařených uzených žebírek. Feferónku zbavíme jadérek, nakrájíme a přidáme do směsi spolu s kari kořením a na kolečka nakrájeným pórem. Dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme. Rýži dát do tukem vymazané zapékací nádoby a povrch rovnoměrně uhladíme. Vejce rozšleháme s nasekaným libečkem a zalijeme jím rizoto. Zapečeme při 200 ° C asi 20-30 min. Zapečené rizoto nakrájíme a servírujeme obložené čerstvou zeleninou