Pamlsek baba, který si rádi uděláme na velikonoce
Sytá pamlsek, kterou se každá kuchařka zavděčí milovníkům výrazné uzené chuti.
Ingredience:
- 1 kg uzeného vepřového masa (plec nebo krkovice)
- 2 větší domácí klobásy
- 100 g uzené slaniny
- 200 masového vývaru
- 10 housek
- mletý pepř
- 4 vejce
- sůl
- vejce na potření
Příprava:
Uzené maso, domácí klobásu i slaninu třeba uvařit doměkka. Maso i klobásu pokrájíme na malé kousky a smícháme s pokrájenými houskami, které jsme polili vývarem, a nakonec pokrájenou uvařenou slaninu, kterou jsme trochu opražili. Opepříme, osolíme a přidáme vejce, nejprve zamícháme žloutky a pak sníh z vyšlehaných bílků. Dobře, ale opatrně promícháme a vylijeme do vymazaného pekáče (můžeme použít i pečící papír). Rozetřeme po celé ploše a povrch směsi potřeme rozšlehaným vejcem. Ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova. Babu nakrájenou na kostky může jíst teplou, ale i studenou.