Pamlsek baba, který si rádi uděláme na velikonoce

Sytá pamlsek, kterou se každá kuchařka zavděčí milovníkům výrazné uzené chuti.

Ingredience:

  • 1 kg uzeného vepřového masa (plec nebo krkovice)  
  • 2 větší domácí klobásy 
  • 100 g uzené slaniny  
  • 200 masového vývaru  
  • 10 housek    
  • mletý pepř  
  • 4 vejce 
  • sůl 
  • vejce na potření

 

Příprava:
Uzené maso, domácí   klobásu i slaninu třeba uvařit doměkka. Maso i klobásu pokrájíme na malé kousky a smícháme s pokrájenými houskami, které jsme polili vývarem, a nakonec pokrájenou uvařenou slaninu, kterou jsme trochu opražili. Opepříme, osolíme a přidáme vejce, nejprve zamícháme žloutky a pak sníh z vyšlehaných bílků. Dobře, ale opatrně promícháme a vylijeme do vymazaného pekáče (můžeme použít i pečící papír). Rozetřeme po celé ploše a povrch směsi potřeme rozšlehaným vejcem. Ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova. Babu nakrájenou na kostky může jíst teplou, ale i studenou.