Noky s kysaným zelím
Noky s kysaným zelím
Potřebujeme:
1 kg brambor, 400 g hrubé mouky, 150 g vařeného uzeného masa, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 2 cibule, olej, petrželovou nať, majoránku, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Brambory očistěte, omyjte, najemno postrouhejte, dejte do utěrky a zbavte přebytečné vody. Vložte do mísy, přidejte mouku, nadrobno nakrájené maso, vejce, sůl, pepř, majoránka, protlačený česnek, pokrájenou nať, 1 nadrobno nakrájenou a na oleji opraženou cibuli. Směs promíchejte a nechte 5 min. odpočinout.
Z těsta pomocí lžíci, házejte do vroucí osolené vody halušky a při mírné teplotě vařte 5 min. Uvařené sceďte a polejte opékanou cibulí. Podávejte s dušeným zelím.