Nádivka s uzeným masem

 

Nádivka s uzeným masem

Pořrebujeme:

1 kg vepřového uzeného masa, 250 g domácí klobásy, 100 g slaniny, 250 ml vývaru, 10 ks housek, 6 vajec, petrželovou nať, cibuli, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Maso, klobásu a slaninu uvaříme doměka, housky pokrájíme na větší kostky a zalijeme vývarem. Přidáme na kousky pokrájené maso a klobásu. Ochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Přidáme opékanou slaninu a 5 žloutků, které rozmícháme ve vlažným vývau.

Vše spolu promícháme.

Pro zjemnění chuti vmícháme do hmoty vyšlehané bílku z 5 vajec. Do vymazané pekáče vložíme hmotu a povrch potřeme rozšlehanými vejci. Nádivku pečeme, dokud není růžová