Masové kulky

Masové kulky

Potřebujeme:

30-40 dkg uzeného masa bez kostí, očištěné brambory, housek, vepřového sádla, jedno vejce, sůl, pepř, trošku majoránky, česnek, hladkou mouku

Jak na to:

Brambory nastrouháme na středně hrubém struhadle, vyždímeme je tak, aby  brambory byli v poměru dvojnásobek k rozdrcenému masu.

Na kostky pokrájíme housku upražíme na trošce sádla, přidáme jedno vejce, sůl podle chuti, pepř, trošku majoránky a česnek podle chuti (raději více než méně). Vše spolu promícháme s mletým uzeným masem.

Kulky děláme velké asi jako 1 vejce. Tyto kuličky pak vyválíte v hladké mouce.

Dáme vřít slanou vodu, když voda vře, vkládáme do ní kuličky. Když plavou na povrchu, vybíráme je.Podáváme s bramborem nebo bramb.kaší.