Masové kulky
Masové kulky
Potřebujeme:
30-40 dkg uzeného masa bez kostí, očištěné brambory, housek, vepřového sádla, jedno vejce, sůl, pepř, trošku majoránky, česnek, hladkou mouku
Jak na to:
Brambory nastrouháme na středně hrubém struhadle, vyždímeme je tak, aby brambory byli v poměru dvojnásobek k rozdrcenému masu.
Na kostky pokrájíme housku upražíme na trošce sádla, přidáme jedno vejce, sůl podle chuti, pepř, trošku majoránky a česnek podle chuti (raději více než méně). Vše spolu promícháme s mletým uzeným masem.
Kulky děláme velké asi jako 1 vejce. Tyto kuličky pak vyválíte v hladké mouce.
Dáme vřít slanou vodu, když voda vře, vkládáme do ní kuličky. Když plavou na povrchu, vybíráme je.Podáváme s bramborem nebo bramb.kaší.