Knedlíky plněné uzeným masem

Použité suroviny:

1 kg oloupaných brambor uvařených ve slupce
300 g hrubé mouky
200 g hrubé krupice
1 vejce
trochu soli
povařené uzené maso nakrájené na kostičky (např. ze žeber)
1-2 cibule
máslo nebo sádlo
dušené nebo kysané zelí nebo dušený špenát

Jak recept připravit:

Oloupané studené brambory nahrubo nastrouháme a přidáme mouku, krupici, vajíčko a trošku soli.
Vypracujeme těsto.
Těsto postupně rozválíme na plát. Rozkrájíme na díly. Do každého dílu zabalíme asi lžíci kousků masa.
Vytvoříme koule. Z této dávky je asi 30 větších kusů.
Vkládáme do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut.
Nakrájenou cibuli osmažíme na másle nebo na sádle do zlatova. Knedlíky touto cibulkou ozdobíme při
podávání.
Knedlíky podáváme se zelím nebo s dušeným špenátem
Z tohoto těsta můžeme vytvořit šišky, ovocné knedlíky, bramborové knedlíky – plátky jako přílohu k
pečenému masu, bramborové placky apod.