Klobásy zapečené v zelí

Klobásy zapečené v zelí

Potřebujeme:

4 klobásy, 1 menší hlávka zelí, 3 jablka, 1 menší celer, 1 mrkev, 1 cibule, sůl, drcený kmín, ocet, vývar z masox na podliatie, olej a hořčice na nutné, 4 PL tuku na vymazání pekáče

Jak na to: 

Zelí zbavte vadnoucích listů, nakrájejte na nudličky a promíchejte s pokrájanou cibulí, celerem, mrkví a jablky. Zelí rozložte do tukem vymazaného pekáče, osolte, posypte kmínem, dochuťte octem zalijte dostatečným množstvím vývaru. V dobře vyhřáté troubě duste téměř doměka. Povrch klobásů propíchejte vidličkou a z obou stran do nich udělejte zářezy. Poté je lehce potřete olejem promíchaný s hořčicí a rozložte na zelí. Krátce zapečte.