Italské houbové ragú

Italské houbové ragú

Potřebujeme:

½ kg hub, 1 ČL nastrouhané cibule, máslo, petrželová nať, mletý pepř, sůl,, Beshamel:, 20 g másla, 2 dl mléka, 20 g mouky, 1 dl smetany, 2 žloutky, 200 g uzeného masa, citronová šťáva , sůl

Jak na to:

Houby očistěte a pokrájajte na kousky. Na másle velikosti ořechu je poduste s nastrouhanou cibulí a ochuťte solí, pepřem a najemno pokrájanou petrželkou.

Mezitím uvařte Beshamel z másla, mléka a mouky. Po složení z ohně přidejte smetanu, žloutky, na plátky pokrájenou uzeninu, ochuťte trochou soli a citronovou šťávou.

Směs smíchejte s houbami a nalijte do vymazané hluboké ohnivzdornej mísy, vrch bohatě posypte strouhaným sýrem. Pečte, dokud se celé jídlo nepropeče a vrch sýra bude pěkně růžový. Obložte rýží.