Doubravská šunka

 

Doubravská šunka

Potřebujeme:

4 silnější plátky šunky, 2 cibule, 2 PL másla, ½ ČL mouky, 0, 4 dcl vína, ½ stroužky česneku, ½ ČL rajčatového protlaku, špetka cukru, 1 PL smetany, 1 ČL nasekané petrželky, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Plátky šunky z obou stran opečte a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Z másla a mouky připravte světlou zápražku, kterou zřeďte 3 dcl vína. Přidejte rozmělněný česnek sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a 10 min. povařte. Nakonec doplňte podle chuti zbylé víno a zjemnit smetanou. Omáčkou přelijte plátky šunky a posypte petrželkou. Podávejte s pečivem nebo vařenými bramborami.