Tokáň z kuřecího masa

Tokáň z kuřecího masa
Potřebujeme:

0,5 kg kuřecích prsou, 2 větší cibule, 50 g sádla nebo oleje, 50 g uzené slaniny, 1 stroužek česneku, 1 KL sladké červené papriky, 1 PL hrubé mouky, 2 zelené papriky, 2 - 3 větší rajčata, 0,25 l kyselé smetany, 6 rohlíkůz předchozího dne, 1 dcl mléka, sůl, petrželovou nať, 1 vejce, 40 g másla

Jak na to:

V hrnci roztavíme slaninu, přidáme olej nebo sádlo a nadrobno pokrájenou cibuli. Opražíme do zlatova, přidáme sladkou červenou papriku a maso pokrájané na nudle. Maso opražíme ze všech stran, osolíme, přidáme česnek, mírně podlejeme a dusíme téměř do měkka. Přidáme na nudličky pokrájené papriky a oloupané a pokrájené rajčata. Vše dusíme do měkka, zahustíme smetanou, v níž jsme rozkvedlali hrubou mouku a necháme provařit, 6 rohlíkůz předchozího dne pokrájíme na kostičky, zalijeme 1 dcl mléka a promícháme. Přidáme sůl, pokrájenou petrželku, vejce, máslo, dobře promícháme a formujeme koule a vaříme asi 8 minut v osolené vodě. Místo knedlíků můžeme podávat s noky nebo těstovinami.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus