Žampiónové těstoviny
Použité suroviny:
50 dkg kuřecího masa, cibule, 20 dkg žampiónů (čerstvých nebo zavařených), 2 papriky, 3 rajčata, 5 lžíc
oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté sladké papriky, pepř a sůl, kelímek zakysané smetany, kousek
slaniny
Jak recept připravit:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme mletou papriku, krátce osmahneme a přidáme na
nudličky nakrájené maso. Za stálého míchání krátce osmahneme a přidáme trochu vody s rozdrobenou kostkou
masoxu (nebo lžicí polévkového koření), osolíme, opepříme a dusíme do změknutí masa. Na zahuštění šťávy
přidáme mouku rozkvedlanou v trošce vody, na zjemnění přidáme smetanu a ještě asi 3 minuty povaříme. Slaninu
nakrájíme na kostičky.