Těstoviny v rajčatovém pestu
Pesto omáčku si můžeme připravit i sami, ale pro tentokrát se spokojíme s kupovanou pesto omáčkou.
Budeme potřebovat:
pesto omáčku
olivový olej
česnek
pasirovane rajčata
parmezán
fusil
pepř, sůl
Postup:
Na rozehřátý olivový olej hodíme na kousky pokrájený stroužek česneku. Opékáme ho asi dvě minutky na mírném plameni, dávajíc pozor aby nám česnek nezhnědl. Přidáme pasírované rajčata, směs důkladně promícháme a prohřejeme. Následně přidáme pesto. Já dávám přibližně jednu dávku pesta na dvě dávky pasírování rajčat. Podle chuti můžete dát více nebo méně pesta. Směs opět asi minutku prohřívá a okořeníme černým pepřem. V této době bychom už měli mít připravené na skus ve slané vodě uvařené fusilli. Tyto přidáme do rozehřáté omáčky a promícháme. Posypeme nastrouhaným parmazánem, počkáme dokud se roztaje a můžeme hned podávat. Citron a papričky plní na obrázku jen dekorační roli, dobrou chuť.