Těstoviny s rajčatovo sýrovou omáčkou
Použité suroviny:
240 g těstovin
450 g rajčat
50 g klobásy Chorizo
90 g taveného sýra Primator
1 stroužek česneku
90 ml Jihočeské smetany
sůl, pepř
přírodní sýr Primator na ozdobu
jarní cibulka na ozdobu
Jak recept připravit:
Slupku rajčat nakrojte a ponořte je na chvíli do vroucí vody. Pak je vyndejte, oloupejte, rozkrojte a
zbavte jádřinců. Z uvedeného množství rajčat získáte zhruba 250 g dužiny, kterou nakrájejte na malé kousky.
Do kastrolu dejte nadrobno nakrájenou klobásu a osmažte ji, aby pustila tuk. Přidejte prolisovaný česnek,
rajčata, smetanu a chvíli povařte. Nakonec nechte v omáčce za stálého míchání rozpustit tavený sýr. Osolte a
opepřete dle chuti.
Uvařte podle návodu na obalu těstoviny a podávejte je přelité omáčkou, posypané nadrobno nakrájenou jarní
cibulkou a ozdobené nastrouhaným Primatorem.