Těstoviny s papričkami a česnekem
Budeme potřebovat:
pár stroužků česneku
Paliva chilli papričky
olivový olej
Bucatini
Postup:
Pokud máme občas cestu do italie, tak si můžeme přinést orginální italské chilli papričky označované peperončino. Stejně dobře ale poslouží i domácí vysušené papričky.
Dáme vařit vodu , kterou dostatečně osolíme. Osobně dávám polévkovou lžíci soli na jeden litr vody. Až sevře přidáme Bucatini a můžeme se pustit do přípravy "omáčky". Papričky i česnek si nakrájíme. Na pánvi rozpálený olivový olej a přidáme do něj česnek a červené papričky. Papričky pustí do olivového oleje svou typickou a pálivou chuť. Česnek opékáme pokud lehce nezhnědne. V tom momentě bychom už měli mít těstoviny hotové, uvařené al-dente, tak jak správně mají těstoviny být uvařené. Hned poté slité přidáme do pánve k česneku a papričky. Těstoviny v oleji důkladně vykoupeme. A hned na to můžeme podávat. Podle chuti můžeme ještě posypat bazalkou nebo petrželkou. A dobrou chuť.