Těstoviny s masovými knedlíčky
Použité suroviny:
1 polévková olivového oleje
1/2 šálku jemně krájené cibule
50 g jemně krájené šunky (je možné nahradit anglickou slaninou)
1 polévková lžíce jemně krájeného česneku
500 g celých rajčat ve vlastní šťávě
500 g krájených rajčat
250 g rajčatové omáčky
1/4 šálku čerstvé nahrubo nakrájené petrželky
1 mrkev
500 g vařených těstovin penne
Masové kuličky:
500 g mletého hovězího
250 g mletého vepřového
1 šálek čerstvé strouhanky
1 velké, zlehka našlehané vejce
1 čajová lžička čerstvě nakrájené rozmarýny nebo 1/2 čajové lžičky sušené
1/2 čajové lžičky soli
1/4 čajové lžičky čerstvě mletého pepře.
Jak recept připravit:
Na přípravu rajčatové omáčky rozehřejte olej ve velké pánvi na střední teplotu. Přidejte cibuli, šunku,
česnek a vařte 4 minuty až změknou. Do velké mísy dejte 3 lžíce této směsi.
Celá rajčata rozmixujte na hladkou směs. Do pánve přidejte nakrájená rajčata, rajskou omáčku, petržel a
mrkev. Přiveďte k varu, zmírněte teplotu a nechte 10 až 15 minut dusit.
Mezitím připravte masové kuličky. Smíchejte hovězí, vepřové, strouhanku, vejce, rozmarýn, sůl a pepř.
Hotové masové kuličky vkládejte jednu po druhé do vroucí omáčky. Přikryjte a nechte 45 minut dusit.
Sundejte pokličku a nechte omáčku provařit dalších 10 minut. Vyndejte mrkev.
Na závěr smíchejte omáčku, masové kuličky a těstoviny.