Těstoviny s luštěninami
Použité suroviny:
600 g zelené fazolky, 1 ks paprika červená, 1 ks paprika žlutá, 1 ks čili paprička, 425 g bambusové
výhonky, 1 ks cibule, 5 lžíc olej, 100 ml rýžové víno, nebo bílé víno, 4 lžíce sójová omáčka, 100 ml vývar z
bujónu, sůl, pepř, 250 g rýžové nudle
Jak recept připravit:
Mražené fazolky necháme povolit. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Očistíme čili papričku,
omyjeme ji a nasekáme na malé kousky. Slijeme nakládaný bambus. Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. Ve
vyšší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje. Papriku, čili, bambus i cibuli na něm orestujeme. Podlijeme vínem a
sójovou omáčkou, přidáme vývar z bujónu a přikryté dusíme asi 5 minut. Zeleninu podle chuti dochutíme solí a
pepřem. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu. V druhé pánvi rozpálíme zbytek oleje, vhodíme fozolky a
asi 5 minut restujeme. Na talíře rozdělíme nudle, přidáme dušenou zeleninu a navrch vyrovnáme restované
fazolky. Můžeme ozdobit koktejlovými rajčátky.